Forex markedsoversigt

“FX” er et akronym for “forex” eller “foreign exchange”. Udenlandsk valuta er det største og mest likvide marked i verden, der sælger omkring $ 2 billioner dagligt (det er 30 gange den daglige mængde af NASDAQ og NYSE tilsammen). Forex-markedet er et interbank-/interdealer-marked. Kort fortalt betyder det, at udenlandsk valuta, der handles på Forex-markedet, handles direkte mellem banker, valutahandlere og udenlandske investorer, der ønsker at differentiere, overveje eller blokere risikoen for udenlandsk valuta. Forex markedet er ikke et “marked” i traditionel forstand, fordi der ikke er en central valutahandelsplatform, og som et resultat heraf anses handlerne på forexmarkedet for at være købere (OTC). Forex handel mellem parter foregår via computere, børser og telefoner i tusindvis af steder rundt om i verden. CFOS / FX-kunder kan handle gennem online handelsplatforme og/eller ringe direkte med en forex-mægler på vores handelsbord.

Indtil for nylig var valutamarkedet ikke tilgængeligt for en lille investor. Betydelig vækst i udenlandsk valuta og økonomiske behov efterlod markedet i hænderne på banker, valutamodtagere og lejlighedsvis store investorer. Nu er jeg i stand til at løfte et stort ansvar med færre penge (grænser), forexmarkedet er nu mere likvidt end nogensinde og er tilgængeligt for mange investorer.

Fem store valutaer handler på udenlandske markeder: US Dollar, Eurocurrency, Japan Yen, Swiss Franc og British Pound. Udenlandsk valuta handles i par, også kendt som krydser, på forex spotmarkedet. For eksempel betyder køb af EUR / USD på aktiemarkedet blot, at køberen køber en Eurovaluta og sælger den amerikanske dollar i håb om, at eurovalutaen vil give en fortjeneste sammenlignet med den amerikanske dollar. På samme måde kan en EUR/USD-udvekslingshandler handle Eurocurrency mod US Dollar. Regeringsstatistikker viser, at den amerikanske dollar tegner sig for 83% af den samlede eksport. “Ejendomsmarkedet” betyder blot en finansiel aftale med en hurtig garantidato, der skal afvikles inden for to hverdage.

I løbet af de sidste par årtier har stigende international handel og udenlandsk valuta ført til en mere stabil global økonomi. Nye muligheder for investorer er også blevet skabt af kommunismens sammenbrud og den hurtige vækst i de asiatiske og latinamerikanske økonomier. I dag er tilgængeligheden og værdien af ​​en bestemt valuta nøglen til at bestemme valutakurser. Mange faktorer, såsom hyppigt rapporterede regnskaber og uforudsete begivenheder, såsom katastrofer eller politiske omvæltninger, kan også påvirke valutaens økonomiske levedygtighed, hvilket igen kan føre til øgede investeringer og international efterspørgsel. Det burde ikke komme som nogen overraskelse, at mange kyndige investorer har draget fordel af denne prisændring for at få mest muligt ud af den.